Cadeautje voor de kleine man

/, Haken/Cadeautje voor de kleine man

We hebben onze collega uitgezwaaid met een kraamborrel (nou ja, kraamkoffie- en theetafel) en een kratje vol cadeautjes. Over een week of vier verwacht ze haar derde, een jongetje! Ik haakte voor de baby deze superzachte vrolijke bal.


Voor de bal heb je twaalf African Flower-vijfhoeken nodig. Je haakt ze eerst als twee bloemen aan elkaar (zie Life Made Creations). Als je de randen van de bloemblaadjes aan elkaar haakt, krijg je vanzelf twee halve bolvormen. Haak ook die aan elkaar, maar laat de laatste twee randjes open om de bal te kunnen vullen. Ik maakte van tricot een binnenzakje, deed die in de gehaakte bal en stopte ‘m vol met het vulsel, en een klein belletje. Maak de tricot voering dicht en naai vervolgens de laatste twee randjes van de gehaakte bal dicht.

2017-07-30T10:50:58+00:00

Laat een reactie achter